Chloé over haar opleiding Marketing en Communicatie

Stagelopen op de Sales afdeling van PM, dat is wat bij Chloé paste. Deze 18-jarige dame uit Schoonebeek was voor haar mbo 4-opleiding marketing en communicatie (tweetalig) aan het Deltion College op zoek naar een stage. Haar docenten wezen haar op PM omdat het paste bij haar wensen.

Chloé: “Ik wilde graag stage lopen bij een groot bedrijf dat ook echt serieuze zaken doet. Toen raadden mijn docenten aan om me te verdiepen in PM en toen heb ik contact opgenomen.” Na een kennismakingsgesprek en een rondleiding was voor Chloé duidelijk dat dit de plek was die ze zocht. “Er was al snel besproken dat ik de kans kreeg om verschillende onderdelen te ontdekken. PM vindt het ook heel belangrijk dat hun stagiaires echt verder kunnen na hun stage, of dit nou is door verder te studeren of een baan te zoeken. En dit voel je meteen, ze vinden jouw ontwikkeling belangrijk.”

De stage

De stage van Chloé is voornamelijk gericht op de afdeling Sales. “Hier doe ik verschillende werkzaamheden: het ondersteunen van het salesteam, de social media kanalen bijhouden maar ook het opnemen van de telefoon wanneer dit nodig is.” Deze werkzaamheden passen volgens Chloé dan ook goed bij haar brede opleiding. De theorieën die ze op school leert kan ze meteen toepassen tijdens haar stage en ziet ze daardoor terug in het bedrijfsleven.

Naast haar werkzaamheden op de sales afdeling helpt Chloé ook bij HRM met de promotie van vacatures voor werving en selectie. Door de afwisseling in werkzaamheden heeft ze ontdekt wat ze leuk vindt om te doen en waar haar sterke punt ligt: het contact met mensen. “Of dit nou is door middel van een interviewtje of een filmpje maken, beide vind ik interessant. De afwisseling in taken maakt dat geen dag voor mij hetzelfde is. Die vrijheid vind ik het leukste aan mijn stage.”

De toekomst

“Mijn stage duurt van november 2021 tot april 2022, de tijd vliegt voorbij!” Inmiddels is Chloé naast haar stage bezig met het oriënteren op een vervolgstudie. “Toen ik bij PM begon had ik geen idee welke vervolgopleiding ik wilde doen. Bij PM ben ik erachter gekomen dat ik iets voor iemand wil betekenen en in mijn toekomstige werk veel contact met mensen zou willen hebben. Daarom wil ik na mijn opleiding doorstuderen op het hbo in de richting van Management of HRM.”

PM
Een van de dingen die Chloé het meeste bij zal blijven van haar stage bij PM is de gang van zaken onderling. “Ongeacht je functie en je werkzaamheden, iedereen wordt gewaardeerd en er wordt naar je geluisterd. Ook vind ik de begeleiding die je krijgt heel fijn. Het is prettig om in een team te werken waarin iedereen zijn eigen weg kan gaan, maar ook voor elkaar klaar staat en elkaar ondersteunt waar dat nodig is. Je kan altijd alles vragen en dat is heel fijn.” Dankzij de verschillende mogelijkheden die PM biedt is Chloé naar eigen zeggen pas echt gaan ontdekken wat haar sterke punten zijn en waar haar kansen liggen.

"Dankzij de verschillende mogelijkheden die PM mij biedt, ben ik pas echt gaan ontdekken waar mijn sterke kanten en interesses liggen."

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)