Werken in de hightech

Over PM

Over werken bij PM

Van oorsprong is PM een familiebedrijf, opgericht in 1966, gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van precisie rechtgeleidingen en nauwkeurige positioneer systemen. Een rechtgeleiding kun je het beste vergelijken met een geleiding zoals je die vaak bij lades in keukens en kastjes vindt. Echter, onze geleidingen zijn veel nauwkeuriger en geschikt om een product in een machine te bewegen, vaak op een duizendste millimeter nauwkeurig. Deze worden over de hele wereld verkocht aan machinefabrikanten van bijvoorbeeld smartphones, microscopen en röntgensystemen.

In onze moderne fabriek in Dedemsvaart worden de producten ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Een breed scala aan moderne machines is daarvoor beschikbaar. Onze engineers werken met geavanceerde software tools om ontwerpen te maken. We hebben regelmatig contact met onze klanten om onze producten volledig aan hun wensen af te stemmen. De meeste hallen zijn temperatuur gecontroleerd en in het gebouw vinden wij netheid erg belangrijk. Dit sluit aan bij de hoge kwaliteit die wij met onze producten nastreven.

Naast de eerder genoemde rechtgeleidingen maken wij ook lineaire sledes, ook wel precisie roltafels genoemd. Dit zijn bewegende delen waarin rechtgeleidingen gebruikt worden. Deze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. PM is op dit gebied markleider met de kleinste roltafel die er in de markt te leveren is. Dit product is sinds zijn introductie in 2019 dan ook erg populair bij onze klanten.

Drone foto kantoor PM

Een inkijkje bij PM

In onze bedrijfsfilm geven we je graag een inkijkje binnen PM. We laten je de verschillende facetten van ons bedrijf zien, maar ook een greep uit de producten die we maken.

Bezoek ons op beurzen en evenementen in de regio

Wij nemen regelmatig deel aan evenementen op scholen, universiteiten of beurzen. Hierbij een overzicht van de komende evenementen waar je ons kunt tegenkomen. heb je interesse in de stage- of afstudeerplaats of ben je op zoek naar een nieuwe baan? Kom gerust langs om naar de mogelijkheden te vragen. 

Op 15 en 16 mei kun je ons vinden op de Maakindustrie Expo in de Evenementenhal in Hardenberg. Aanvang om 13 uur tot 21 uur.

Je vindt ons in hal 3 bij IQ Boulevard op stand IQ5. 

 

sales-engineer-beurs

Wat is een rechtgeleiding?

Een geleiding is opgebouwd uit 2 geharde rails waartussen een rollenkooi beweegt. Dit als geheel wordt ook wel een lineair lager genoemd. Deze rechtgeleidingen zijn er in veel soorten en maten zodat voor verschillende toepassingen een keuze gemaakt kan worden. Een korte uitleg zie je in de video hiernaast.

Voor een aantal klanten ontwikkelen wij rechtgeleidingen naar hun wens. Daarnaast maken we complete bewegingssystemen (zoals hieronder) waar de rechtgeleidingen een onderdeel in zijn.

Wat is een lineaire slede?

Lineaire sledes worden ook wel precisie roltafels genoemd. Dit zijn stalen en aluminium units waarin de rechtgeleidingen gemonteerd zijn. Deze units bewegen daardoor zeer licht en soepel. Klanten bouwen hun eigen aandrijving aan deze roltafels en verwerken deze in de machines die ze maken.

Hiernaast vind je een korte video van een roltafel.

Wat is een bewegingssysteem?

Onder een bewegingssyteem verstaan wij een platform die in één, twee of meerdere richtingen kan bewegen. In deze systemen worden rechtgeleidingen, aandrijfmechanismen, motoren, encoders etc. verwerkt en deze zijn daarmee complete oplossingen die wij voor klanten ontwikkelen en bouwen. Voor deze systemen geldt dat deze zich vaak op de grens bevinden van het maakbare.

Hiernaast vind je een animatie van een dergelijk systeem.

Welke klanten bedienen wij

Onze klanten bevinden zich in industrieën die voorop lopen in ontwikkelingen en hoge kwaliteitsstandaarden naleven. Denk hierbij aan de:

Wat voor soort werk kan ik bij PM doen?

Omdat wij vrijwel alle werkzaamheden in eigen huis doen, bieden wij veel mogelijkheden. Denk hierbij onder andere aan:

Onze recente Facebook berichten

Op zoek naar je droombaan? Klik op de button en bekijk de vacatures

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)