Afstudeerstage Mechatronica bij PM: Het verhaal van Hans

Hans in de gang tijdens zijn stage Mechatronica.

Maak kennis met Hans, een 21-jarige student aan het Saxion in Enschede. Hans zit in het vierde leerjaar van de opleiding Mechatronica. Hans is bezig met het uitvoeren van zijn afstudeeropdracht op de afdeling Engineering. Door de uitstraling en de mooie producten die PM heeft, koos Hans ervoor om zijn stage hier te doen. Met een grote passie voor techniek deelt Hans zijn ervaringen over zijn afstudeerstage.

Lees hier het verhaal van Hans: 

Het Verhaal van Hans

Mijn naam is Hans en ik ben opgegroeid in Zevenaar. Voor mijn studie ben ik naar Enschede verhuisd. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar van de opleiding Mechatronica aan het Saxion in Enschede. Mijn passie voor techniek is er altijd al geweest. Na het behalen van mijn havodiploma, koos ik voor de studie Mechatronica. Ik koos voor deze opleiding omdat het verschillende disciplines van techniek bevat. De gevarieerde vraagstukken die de opleiding met zich mee brengt, vind ik erg interessant.

Mijn eerste kennismaking met PM was tijdens mijn derde studiejaar toen ik op zoek was naar mijn eerste stage. Ik kreeg een uitnodiging via LinkedIn van Jan-Willem, de engineersmanager. Ik was meteen geïnteresseerd door de uitstraling en mooie producten van PM. Na een telefonisch gesprek werd mijn interesse verder aangewakkerd. Destijds moest ik helaas het aanbod afwijzen vanwege het ontbreken van eigen vervoer. Hierdoor was ik helaas niet in staat om naar Dedemsvaart te reizen. Mijn stage heb ik toen elders gedaan, waar ik mij verdiept heb in procesautomatisering. Een hele andere tak van sport, maar trok ook mijn interesses.

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage, merkte ik dat ik meer de mechanica in wilde. Nadat ik een auto had gekocht, nam ik direct contact op met PM. Ze waren erg enthousiast en alles was goed en snel geregeld. Ik ben tweemaal naar PM geweest, eerst voor een nadere kennismaking en om het bedrijf te leren kennen. De tweede keer ben ik er geweest om mijn afstudeeropdracht te bespreken en vast te leggen. Het hele proces verliep soepel en ik waardeerde de transparante en gemakkelijke communicatie.

Mijn werkzaamheden

Tijdens mijn afstudeerstage houd ik mij bezig met het uitvoeren van mijn afstudeeropdracht. Dit doe ik 5 dagen in de week. Ik doe onderzoek naar een nieuw concept voor een hoogwaardig dynamisch systeem. Ik ontwerp een testopstelling waarop verschillende tests kunnen worden uitgevoerd.

Deze opdracht omvat alles wat ik leuk vind aan mijn opleiding: dynamica, regeltechniek en precisietechniek. Dat alle aspecten van mechatronica in mijn project naar voren komen, vind ik geweldig. Dit maakt mijn opdracht leuk en uitdagend.

Op de engineersafdeling heb ik mijn eigen werkplek. Dit maakt het gemakkelijk om bij vragen snel naar mijn stagebegeleiders of collega’s te gaan. Ik waardeer de open werkomgeving bij PM.

Mijn werkdag begin ik tussen half 8 en 8 uur met een kopje koffie. Als ik ben aangekomen bij mijn werkplek, plan ik mijn werkzaamheden voor de dag in. Tijdens de lunchpauze maak ik altijd buiten een wandeling om afstand te nemen van mijn bureau. Bij PM zijn er veel stagiairs en we hebben goed contact met elkaar. Vaak breng ik aan het einde van de dag enkele collega’s naar het busstation.
Hans aan zijn bureau tijdens zijn stage.

Mijn toekomst bij PM

Terugkijkend op mijn stage bij PM, kan ik met een goed gevoel zeggen dat ik veel heb geleerd. In deze stageperiode heb ik veel vakinhoudelijke kennis opgedaan en op persoonlijk vlak heb ik me sterk ontwikkeld. Ik zou een stage bij PM zeker aanraden. Vooral aan studenten, die net als ik, een passie hebben voor precisietechniek.

Na het afronden van mijn stage wil ik mij gaan oriënteren op het werkveld. Mijn eerste baan zal niet bij PM zijn. Dit is vanwege mijn persoonlijke voorkeur voor de regio Enschede, Achterhoek en de Liemers. Mocht PM in deze regio gevestigd zijn, was ik graag bij PM gebleven.

"De open werkomgeving en de gemakkelijke en transparante communicatie bij PM passen goed bij mij. Het maakt mijn werk niet alleen aangenamer, maar ook effectiever."

Ik heb interesse in een stage!

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)