Alan over zijn stage HBO Mechatronica bij PM

Alan op zijn werkplek

Een van onze stagiaires op de afdeling Engineering is Alan. Alan is 25 jaar oud, woonachtig in Hardenberg en studeert HBO Mechatronica aan het Saxion. Een aantal jaren geleden is Alan in contact gekomen met PM, hij heeft enkele zomers vakantiewerk bij PM gedaan. Mede door deze positieve ervaringen was hij gemotiveerd om bij PM zijn stage te doen. 

Lees hier Alans verhaal: 

Mijn opdracht

De reden dat ik voor de opleiding Mechatronica heb gekozen, is omdat ik na mijn MBO opleiding Middenkader Engineering er niet van overtuigd was, dat ik mijzelf voldoende heb uitgedaagd. Mijn interesse heeft altijd gelegen in de multidisciplinaire kant van de techniek, daarom was de opleiding Mechatronica voor mij een logisch vervolg. Dit bleek een goede zet, want de opleiding vind ik erg leuk en bevalt goed. Tijdens mijn stage bij PM komt alles samen.

PM was voor mij al een bekend bedrijf. Dit omdat ik er zelf enkele zomers vakantiewerk gedaan, dit op verschillende afdelingen. Deze positieve ervaringen hebben mij gemotiveerd om langs PM te gaan tijdens mijn zoektocht naar een onderzoeksstage. Ik ben in contact met PM gekomen door een open sollicitatie. Ik had een kennismaking met de manager Engineering Jan Willem Ridderinkhof waarin ik mijn wensen en interesses heb gedeeld. Tijdens dit gesprek heb ik omschreven welke modules van de opleiding mij liggen en welke minder. Het verbaasde me in verhouding met andere bedrijven, hoeveel opdrachten er geschreven kon worden, het aanbod was erg gevarieerd en sloten goed aan met mijn opleiding. Dit was voor mij ook direct de doorslag om voor PM te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opdracht die mij het meest interessant en leerzaam leek, dit motiveerde mij enorm!

De stage

Mijn stage duurt in totaal 21 weken en bevalt tot nu toe erg goed. Vanaf dag 1 waren alle middelen aanwezig om aan de slag te gaan. De begeleiding vanuit PM wordt ervaren als betrokken en met veel blijk van waardering. Zo vindt er wekelijks een ingeplande meeting plaats, hier wordt ruim de tijd voor genomen.

Vanuit de opleiding wordt veel zelfstandigheid verwacht. PM geeft mij ook veel vrijheid om een eigen aanpak te vinden en alles te ontdekken. Toch doe ik het zeker niet alleen. Want ondanks dat ik niet snel met vragen kom, is iedereen altijd bereid tijd vrij te maken om te helpen. De bedrijfscultuur is bij PM daadwerkelijk gelijkvloers. Dit merk je doordat iedereen bereid is om mij vooruit te helpen, door kennis en inzichten te delen. Dit vind ik een hele fijne manier van werken.

De omvang en invulling van de stageopdracht is groot genoeg om er voltijd mee bezig te kunnen. De werktijden bevallen mij prima, de belasting van 40 uur op kantoor is als stagiair goed vol te houden. Doordat de opdracht voldoende uitdaging biedt, vliegen de dagen voorbij. Dit kan ook een valkuil zijn, omdat je echt moet leren efficiënt je tijd in te delen. Een bijkomend voordeel voor mij is dat het bedrijf op een kwartier afstand van mijn woonplaats is. Hierdoor blijft er in de avond tijd zat over om te studeren, maar ook nog tijd voor sport en ontspanning.

Als ik straks klaar ben met mijn stage, zal ik terug kijken op een leerzame stage op de Engineering afdeling van PM. Ik heb gewerkt fijne collega’s, en het is denk ik een mooie stap in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Alan op zijn werkplek

”Het verbaasde me in verhouding met andere bedrijven, hoeveel opdrachten er geschreven kon worden, het aanbod was erg gevarieerd en sloten goed aan met mijn opleiding.”

Ik heb interesse in een stage!

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)