Favicon PM

Werken bij PM

Jonell groeide door na zijn hbo-opleiding Business IT en Management

Hbo-stagiair Jonell

Een stage passend bij de hbo-opleiding Business IT en Management op het Windesheim in Zwolle. Dat was de kern van het LinkedIn bericht dat de 23-jarige Jonell uit Ommen plaatste. Al snel werd hij benaderd door Rico en Gert van PM. “Waar ik naar op zoek was, was een groot en leerzaam bedrijf waar een informele cultuur is gemixt met een formele cultuur. Dit zag ik meteen terug in PM nadat ik op gesprek was geweest en ik voelde dat dit bij mij paste.” Jonell geeft aan dat PM niet alleen bij hem past door de balans tussen de formele en informele cultuur maar ook omdat er bij PM echt fysieke producten gemaakt worden. De technische branche en sectoren waarin PM zich verdiept, vindt hij erg interessant. 

De afstudeeropdracht

Zijn afstudeeropdracht voert Jonell uit op de afdeling Operations/ICT. Zijn onderzoek gaat over business intelligence. “Ik volg een hele brede opleiding waarin ik leer om het schakelpunt te zijn tussen IT en business. Dit komt ook echt terug in het project waar ik nu mee bezig ben. Ik heb namelijk veel contact met verschillende partijen en voer een onderzoek uit naar de huidige en gewenste situatie. Dit sluit vervolgens perfect aan met de theorieën die ik op school krijg.”

Tijdens zijn stage onderzoekt en realiseert Jonell een potentieel systeem dat bij PM gebruikt kan worden. Hiervoor moet hij veel regelen en zit hij met verschillende partijen om tafel. Op die manier worden alle belangen in het bedrijf gehoord zodat iedereen baat heeft bij het systeem.

De stage van Jonell duurt in totaal 21 weken en bevalt hem tot nu toe erg goed. “In de eerste paar dagen heb ik een complete rondleiding gekregen. Bij verschillende afdelingen heb ik ook echt mogen meelopen op de werkvloer. Hierdoor heb ik de processen van het bedrijf goed leren kennen.”

De begeleiding vanuit PM ervaart Jonell als erg goed. Vanuit zijn opleiding wordt verwacht dat hij zelfstandig bezig is met zijn project. Binnen PM krijgt hij de vrijheid om zelf dingen uit te zoeken. “Vanaf dag één is mij verteld dat ik bij iedereen terecht kan als ik vragen heb, en dat ook echt moet doen. Het is fijn dat wanneer ik vragen heb er altijd tijd voor gemaakt wordt en ik makkelijk naar collega’s toe kan.”

De toekomst

De interesse van Jonell ligt bij het verbeteren van (werk)processen middels IT. Daarom ziet hij zichzelf in de toekomst werken als bijvoorbeeld een IT Projectleider, Business Analist of een IT Manager.

Wat Jonell het meeste zal bijblijven aan zijn stage bij PM? De vrijheid die hij tijdens zijn stage krijgt. “Maar ik vind het ook heel bijzonder hoe flexibel en open alles is binnen het bedrijf. En natuurlijk de cultuur en de positieve sfeer met collega’s.” Inmiddels heeft Jonell een baan aangeboden gekregen bij PM en zal hij ook de komende tijd ons team blijven versterken.

Voor Jonell is PM een mooie en leerzame organisatie waar hij zijn kennis mag toepassen en echt een bijdrage kan leveren.
Stagiaire Jonell

"PM is een mooie en leerzame organisatie waar ik de vrijheid krijg om mijn kennis toe te passen en echt een bijdrage kan leveren."

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)