Stan ontwikkelt zich door bij PM als Technicus Engineering

Lees hier het verhaal van Stan!

Stan is bezig met het afronden van zijn studie tot Technicus Engineering aan het Alfa College in Hoogeveen, een 4-jarige BOL leerweg. Bij PM is Stan momenteel bezig met zijn afstudeeropdracht op de freesafdeling. Stan is geen onbekende binnen PM. Dit is namelijk zijn derde stage tijdens zijn studie, waarvan hij de eerste ook succesvol had afgerond bij PM. Na zijn stage heeft Stan als oproep- en vakantiekracht gewerkt voordat hij nu weer volledig in dienst kwam als stagiair.

Stan koos voor de studie technicus engineering aan het Alfa College om zich breed te ontwikkelen op het gebied van techniek, en met succes. In juni 2024 zal hij zijn opleiding afronden, waarna hij graag bij PM wil blijven werken.

Benieuwd naar het verhaal van Stan? Lees het hier!

 

Het verhaal van Stan:

Mijn naam is Stan en ik volg de opleiding Technicus engineering aan het Alfa College in Hoogeveen, met de richting Mechatronica. Dit is een 4-jarige BOL-leerweg. Momenteel ben ik aan het afstuderen bij PM, omdat ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding zit! Na het voortgezet onderwijs was ik niet helemaal zeker van welke studie ik wilde doen, maar ik wist wel zeker dat het iets in de techniek moest zijn.

Uiteindelijk koos ik voor deze opleiding omdat ik een brede technische basis wilde opbouwen, en deze opleiding sloot hier goed bij aan. Ik koos voor de verdieping Mechatronica omdat ik daar het meest kon leren. Ik vind mijn opleiding erg leuk omdat ik veel inzicht krijg in de techniek en alles steeds beter ga begrijpen. Zo rol ik steeds verder in het technische vak. Op dit moment loop ik stage bij PM, niet voor de eerste keer. Dit bevalt mij erg goed. Daarnaast woon ik vlakbij PM, waardoor ik ’s avonds nog genoeg tijd heb om aan crossmotoren te sleutelen in mijn dorp!

In 2022 kwam ik in contact met PM omdat ik twee jongens kende die daar werkten als Planner en System Engineer. Ze raadden me PM aan omdat ze het er erg leuk vonden. Toevallig hadden mijn ouders PM al eens gezien op de markt toen ze flyers aan het uitdelen waren. Mijn ouders gaven me toen ook een flyer, wat leidde tot mijn eerste contact met PM.

Mijn werkzaamheden:

Na het ontvangen van een flyer belde ik naar PM, en een paar dagen later kon ik op gesprek met Nick, de assemblage manager. Eerlijk gezegd wist ik weinig over de omvang van PM. Tijdens het gesprek met Nick kreeg ik ook direct een rondleiding. Het bleek een enorm groot en modern bedrijf te zijn, en wat mij nog meer opviel was hoe ontzettend schoon alles was.

Tijdens mijn stage moest ik vooral meelopen, en dit heb ik gedaan op de montageafdeling. Ik hielp bij het monteren van lineaire geleidingen en ook al met verschillende mechatronische systemen. Deze stage duurde tien weken en hier heb ik veel geleerd over de producten van PM en over het bedrijf zelf.

Na mijn stage bleef ik nog een tijdje werken als oproep- en vakantiekracht bij PM. Eerst werkte ik op de montageafdeling, later bij de technische dienst. Daar ontdekte ik dat ik de technische dienst erg leuk vind! Mijn tweede stage heb ik bij een ander bedrijf gedaan om mijn horizon te verbreden, maar ook daar liep ik mee op de technische dienst. Dat vond ik ook erg leuk. Het verschil met PM was echter dat PM meer zelf doet, waardoor er meer afwisseling is. Daarnaast zijn er bij PM altijd korte lijntjes en word het sneller opgepakt, wat ik persoonlijk heel fijn vind.

Voor mijn derde en laatste stage keerde ik daarom terug bij PM. Ik koos hiervoor omdat het voor mij een vertrouwde omgeving is en omdat ik tussendoor nog bij PM bleef werken. Tijdens mijn werk zag ik dat andere stagiairs bezig waren met leuke en uitdagende projecten. Ik heb altijd met plezier gewerkt bij PM, mede door alle mooie machines die ze hebben. Daarom vroeg ik Harald, de productiemanager, of hij nog een leuke opdracht voor mij had. Gelukkig had hij er een voor me. Nu ben ik bezig met een heel uitdagend automatiseringsproject voor een van onze freesmachines, wat erg leuk en interessant is.

Mijn begeleider Harald komt vaak langs om te kijken hoe het gaat met mijn opdracht. Dit houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik niet vastloop. Daarnaast krijg ik veel hulp van mijn collega’s en vertellen zij me alles wat ik wil weten, bijvoorbeeld over de machine.

Mijn toekomst bij PM:

Het werken bij PM is leuk vanwege de vrije en gezellige sfeer die er hangt. Daarnaast is het inspirerend om te zien dat alle medewerkers echt om de producten geven en ernaar streven het beste resultaat te behalen. Ik merk dat ik mezelf hier goed kan ontwikkelen. Niet alleen leer ik steeds meer over ‘de wereld van PM’, maar ook over de hele technische sector. Het is prettig dat, ondanks mijn theoretische opleiding, ik nu veel praktische ervaring opdoe.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik hoop mijn studie in juni af te ronden en daarna te mogen blijven werken bij PM. Kortom, ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PM en daarom raad ik het aan als werkgever voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en stimulerende werkomgeving.

"Toen ik zag dat andere stagiaires ook bezig waren met leuke uitdagende projecten, wilde ik dit ook! "

Ik heb interesse in een stage!

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)