Ania: “Ik heb een nieuw vak geleerd bij PM in Dedemsvaart!”

Portret foto Ania

Een sprong in het diepe. Dat is wat Ania deed, toen ze eind 2021 een mail stuurde naar PM. Hierin stelde ze zichzelf kort voor en gaf ze aan dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. “Ik wilde graag iets anders proberen, een nieuwe uitdaging. Vandaar mijn sollicitatie.” PM, en de werkzaamheden die we doen, waren tot op dat moment nog onbekend voor haar. Ze had ook geen ervaring met het werken met metaal. “Ik had van PM gehoord via een oud collega. Die werkte hier al een aantal maanden. Zij was heel erg tevreden. Toen heb ik de ook stap genomen om te solliciteren.”  

Werken bij PM

Nieuwe uitdaging in Dedemsvaart
Na contact over haar wensen voor een nieuwe baan mocht ze op gesprek komen. “Ik was heel zenuwachtig. Dit was achteraf helemaal niet nodig. Ik heb een fijn gesprek gehad en kreeg meteen een rondleiding”. De eerste indruk van PM was overweldigend. Het type machines bij PM en de werkzaamheden had ze nog niet eerder gezien. Alle informatie was nieuw, maar maakte haar ook nieuwsgierig. Een nieuwe uitdaging, die kon ze bij PM zeker vinden.

Werken in de techniek, bij PM
Inmiddels werkt Ania op één van de twee slijpafdelingen bij PM. Intern is ze opgeleid tot slijper. Op de slijpafdeling zorgt ze dat verschillende producten de juiste maatvoering krijgen. Dit doet ze met behulp van moderne slijpmachines. Aan de hand van de tekening kiest ze het juiste programma en de juiste slijpsteen. Vervolgens legt ze de producten in de machine en klemt deze vast. Wanneer het programma klaar is doet ze de eindcontrole van de producten. De producten gaan dof de machine in, na het slijpen komen ze er glanzend uit.

Gezellig team
Dit alles doet ze in een divers maar met name gezellig team van collega’s. “Ik vind mijn werk heel leuk. De sfeer, mijn collega’s en de werkzaamheden. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat het zo’n leuke combinatie is.” Voor Ania is een bijkomend voordeel aan het werken bij PM de werktijden. “Bij PM werken we alleen in dagdiensten. Dat voelde meteen goed.”

De toekomst van Ania

Persoonlijke ontwikkeling
Daarnaast vindt ze het prettig dat er de tijd wordt genomen voor de uitleg van nieuwe dingen, door zowel collega’s als haar leidinggevende. Je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen. “Niemand staat te haasten dat je snel iets moet afmaken. Je kan alles vragen en de kwaliteit is altijd belangrijker dan snelheid.” Dit komt omdat we bij PM kunnen werken tot op een duizendste van een millimeter.

Toekomst
In de loop van de tijd heeft Ania leren werken aan verschillende machines. Hierdoor kan ze zichzelf blijven ontwikkelen. In de toekomst ziet Ania zichzelf nog lang bij PM werken. Het bevalt haar goed. Ze wil graag op nog meer machines leren slijpen en werken met nog meer verschillende producten.

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Ania en wil je meer weten over PM? Bekijk dan de andere verhalen op onze website of neem contact op met onze HR adviseur Irene.

“Ik heb het bij PM erg naar mijn zin en wil graag nieuwe dingen leren. Ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt van mijn oude werkgever naar PM.”

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)