Jaimie’s reis naar Mechatronisch Monteur bij PM

Jaimie als BBL Mechatronisch monteur aan het monteren.

Jaimie is BBL-werk- en leerling op de Mechatronica-afdeling. Hij volgt de opleiding Mechatronica niveau 3 aan het Deltion College. Na het behalen van zijn vmbo-gt diploma wist Jamie dat hij de mechatronica in wilde. Hij is graag met zijn handen bezig en mechatronica leek hem erg interessant. Hij koos voor de BBL-route omdat dit goed bij hem past. Dit bevalt hem goed omdat hij zijn theoretische kennis op school goed kan inzetten in zijn werk bij PM, en andersom. Jamie wil graag bij PM blijven werken om uiteindelijk door te groeien naar monteur mechatronica.

Wil jij weten wat Jaimie nou precies doet bij PM, en wat zijn toekomstplannen zijn? Lees dan verder.

Het verhaal van Jaimie

Na het afronden van mijn vmbo-gt opleiding wilde ik de Mechatronica in. Dit leek me interessant omdat het maken van machines me erg leuk leek en ik graag met mijn handen bezig ben. Deze opleiding ben ik begonnen in oktober 2022 en het bevalt me erg goed. Op school leer ik veel wat ik direct kan toepassen op mijn werk, en vice versa.

Om op zoek te gaan naar een geschikte werkplek ben ik samen met Deltion gaan kijken naar mogelijke werkplekken. Eerst kwamen we uit bij een ander bedrijf. Daar ben ik op gesprek geweest, maar helaas kreeg ik niet het juiste gevoel. Toen ben ik met PM in contact gekomen omdat mijn school hier goed contact mee had. Na een prettig gesprek met Nick, de Assembly Manager, kreeg ik een uitgebreide rondleiding op de plek waar ik zou komen te werken. Tijdens de rondleiding kon ik al zien aan welke producten ik zou gaan werken. Deze spraken mij erg aan. Het viel me op dat er veel verschillende producten waren met veel uitdaging. De combinatie van het gesprek en de rondleiding voelde van beide kanten goed aan. Al binnen een week kon ik starten bij PM.

Mijn eerste week stond in het teken van kennismaking. Ik heb alle afdelingen doorgelopen waardoor ik bekend werd met de verschillende aspecten van het bedrijf. De mensen binnen PM heb ik ook leren kennen. Dit was een goede start van mijn carrière bij PM. Met één dag per week op school en de overige vier dagen werkzaam bij PM, moet ik wel even wennen. Gelukkig voel ik me nu helemaal op mijn plek en raak ik steeds meer gewend aan het ritme. Ik ben erg blij met mijn keuze voor PM; het bevalt me enorm goed. Mijn werkzaamheden vind ik erg uitdagend en gevarieerd. De producten vind ik nog steeds interessant en ik leer elke dag iets nieuws.

Mijn werkzaamheden

Maar wat doe ik nu eigenlijk als Mechatronisch monteur bij PM? Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk het monteren en testen van allerlei verschillende systemen. Dit doe ik door middel van montagetekeningen, instructies en testapparatuur.

Door collega’s word ik goed begeleid. In het begin werd ik vooral geholpen door Marcel. Hij heeft veel ervaring en ik leer erg veel van hem. Marcel werkt hier al meer dan 25 jaar. Wat ik bijzonder waardeer binnen PM is de open communicatie. Het is hier gebruikelijk om vragen te stellen. De vragen worden altijd serieus genomen. Dit creëert een prettige werksfeer waarin hulp altijd beschikbaar is, maar ook ruimte om zaken op mijn eigen manier aan te pakken.

De combinatie met mijn schoolwerk is goed te doen. Op school leer ik veel over de theorie van machinebouw en elektro. Deze kennis pas ik toe in de praktijkopdrachten bij PM. Ik krijg voldoende ondersteuning hierbij. De theoretische kennis die ik op school opdoe, vind ik terug in mijn werk.

Jaimie monteert als BBL Mechatronisch monteur.

Mijn toekomst bij PM

Mijn plan is om na mijn opleiding als Monteur Mechatronica niveau 3 bij PM te blijven werken. Ik wil graag doorleren voor Monteur Mechatronica niveau 4. Dit is ook binnen PM mogelijk.

Voor toekomstige stagiaires zou ik dit bedrijf zeker aanraden. Bij PM krijg je een goede leerervaring, een prettige werkomgeving en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Een uitstekende plek om het geleerde van mijn opleiding, onder goede begeleiding, in de praktijk te brengen.

Zit jij ook te denken aan een leer/werk traject, en wil je hier meer over weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze recruiter, Joost. Hij helpt je graag verder!

"Wat ik bijzonder waardeer binnen PM is de open communicatie. Het is hier gebruikelijk om vragen te stellen, die altijd serieus worden genomen"

Ik heb interesse in een stage!

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)