Favicon PM

Werken bij PM

Luke leert Logistiek bij PM

Logistiek medewerker

Lees hier het verhaal van Luke!

Luke is onze Logistiek Medewerker als BBL-werk- en leerstudent bij PM. Na het afronden van zijn VMBO-TL diploma wist Luke niet precies wat hij wilde doen. Door gesprekken met zijn toenmalige mentor kwam hij uit bij de logistiek. Nadat hij zijn niveau 2 opleiding Logistiek Medewerker versneld had afgerond, startte hij met de niveau 4 opleiding Logistiek Supervisor, opnieuw in BBL-vorm.

De combinatie van werken en leren beviel Luke goed. Hij koos voor PM. Wil je weten waarom, of wil je weten hoe het Luke bij PM vergaat? Lees het hier!

Het verhaal van Luke:

Na het afronden van mijn mavo wist ik niet goed wat ik wilde doen. Na gesprekken met mijn mentor kwamen we uit op de logistieke sector. Ik besloot om eerst de opleiding Logistiek Medewerker te volgen aan het Alfa College Hoogeveen, om te kijken of de logistiek bij mij paste. De opleiding beviel goed, met vriendelijke en behulpzame docenten. Ik liep stage bij een fabriek en groothandel in Hoogeveen.

In het begin was dit erg leerzaam, maar na verloop van tijd voelde ik dat dit geen geschikte match voor de lange termijn was. Veelal repeterende werkzaamheden zonder uitdaging zorgden ervoor dat ik met tegenzin naar het werk ging. Dit wilde ik niet meer, dus in overleg besloot ik mijn opleiding snel af te ronden. De stof ging me goed af, immers had ik al mijn mavodiploma behaald, en ik rondde mijn opleiding af in exact 1 jaar en drie maanden. En door… in de logistiek! Ik koos voor de opleiding Logistiek Supervisor op niveau 4, wederom op het Alfa College, waarna ik op zoek ging naar een leerbedrijf.

Op internet kon ik weinig bedrijven vinden die me echt interesseerden, dus ik besloot rond te vragen bij mijn vrienden. Zo sprak ik ook met Thiamo, die als BBL’er werkt bij PM in de cleanroom, en hij was erg enthousiast over PM. Ik ging me verdiepen en PM leek me erg interessant, ondanks dat het ver weg lag van mijn woonplaats. De interesse overwon de afstand, dus ik besloot een open sollicitatie te sturen naar PM, met succes! Ik kwam in contact met de recruiter van PM, die me uitnodigde voor een gesprek met de logistieke teamleider Mathijs en Nick, de Assembly Manager. Dit gesprek vond al erg snel plaats en verliep erg goed. Ik was onder de indruk van PM. De buitenkant was al gigantisch, maar ook tijdens de rondleiding keek ik mijn ogen uit. Hoewel alles erg groot was, werd er echt de tijd genomen om me alles uit te leggen.

Enkele dagen later belde Assembly Manager Nick op en vertelde dat ze graag wilden dat ik bij PM kwam werken, en ik wilde dat ook. Nick bood mij direct een contract van 40 uur aan, nog voordat ik in september zou beginnen met mijn opleiding (het was nog maar april). Als mijn opleiding zou starten, zou ik vier dagen werken en een dag naar school gaan. Ik ging hier natuurlijk gelijk mee akkoord, en achteraf was dit een uitstekende zet. Op deze manier leerde ik al veel meer over PM en had ik veel profijt bij het maken van mijn schoolopdrachten!

Mijn werkzaamheden:

Ik werd gekoppeld aan Peter (zie de foto rechts), die hier al meer dan tien jaar werkt, dus ik kon direct veel van hem leren. Het logistieke team bestond uit acht personen, dus er was altijd wel iemand die mij kon helpen. Hoewel ik in eerste instantie simpele werkzaamheden kreeg, zoals inpakken, vond ik dit erg leuk omdat ik direct van alles leerde over de producten die PM levert aan haar klanten. Allerlei verschillende soorten lineaire geleidingen en lineaire sledes kwamen voorbij. Wat mij opviel was de hoge mate van kwaliteit en hoe goed de processen op elkaar waren afgestemd. Elk product moest anders verpakt worden, zodat er absoluut geen beschadigingen konden optreden tijdens het transport.

Na een aantal weken mocht ik al meer doen, zoals het inruimen van goederen, orderpicken en ook het ontvangen en noteren van inkomende goederen in het systeem. Het mooie aan PM is dat elke dag anders is, en biedt veel uitdaging, iets wat ik miste bij mijn vorige baan. Waar het daar eentonig werken was, kan ik hier elke dag iets nieuws leren.

twee logistiek medewerkers die naast elkaar staan.

Mijn toekomst bij PM

Nu zit ik in mijn tweede schooljaar, en gelukkig gaat alles nog steeds goed. Regelmatig word ik door mijn begeleiders gevraagd hoe het gaat. Ik moet namelijk regelmatig praktijkopdrachten uitvoeren, waar ik voldoende tijd voor krijg. Ik kan altijd om hulp vragen aan teamleider Johan of aan andere collega’s in de logistiek. Maar ook als ik een vraag heb aan iemand van een andere functie, loop ik daar gemakkelijk naartoe of stuur ik een interne e-mail waar ik snel reactie op krijg.

Als ik straks klaar ben met mijn opleiding, hoop ik zeker nog lang bij PM te blijven. Misschien overweeg ik zelfs om weer een nieuwe opleiding te volgen, maar dat is nu nog niet aan de orde; eerst wil ik me volledig concentreren op mijn opleiding en werk.

Ik zou PM zeker aanraden als leer-werkomgeving. Het is een zeer leerzame omgeving waar je veel praktijkkennis kunt opdoen die aansluit bij je opleiding. Er heerst een uitstekende bedrijfscultuur waar iedereen goed met elkaar overweg kan, en waar leren en persoonlijke groei sterk worden gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg gezellig, zoals je zult merken tijdens de bedrijfsuitjes 😉.

"Het mooie aan PM is dat elke dag anders is, en biedt veel uitdaging, iets wat ik miste bij mijn vorige baan. Waar het daar eentonig werken was, kan ik hier elke dag iets nieuws leren"

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)