Marco over zijn BBL-avontuur Allround Precisie Verspaner

Stagelopen op de Sales afdeling van PM, dat is wat bij Chloé paste. Deze 18-jarige dame uit Schoonebeek was voor haar mbo 4-opleiding marketing en communicatie (tweetalig) aan het Deltion College op zoek naar een stage. Haar docenten wezen haar op PM omdat het paste bij haar wensen.

Chloé: “Ik wilde graag stage lopen bij een groot bedrijf dat ook echt serieuze zaken doet. Toen raadde mijn docenten aan om me te verdiepen in PM en heb ik contact opgenomen.” Na een kennismakingsgesprek en een rondleiding was voor Chloé duidelijk dat dit de plek was die ze zocht. “Er was al snel besproken dat ik de kans kreeg om verschillende onderdelen te ontdekken. PM vindt het ook heel belangrijk dat hun stagiaires echt verder kunnen na hun stage, of dit nou is door verder te studeren of een baan te zoeken. En dit voel je meteen, ze vinden jouw ontwikkeling belangrijk.”

Het verhaal van Marco:

Na mijn stage bij PM tijdens het voortgezet onderwijs wist ik zeker dat ik de verspaningsrichting in wilde. Daarom ben ik in september 2021 begonnen met de opleiding Allround Precisieverspaner op het RTC, de BBL-route, om te kunnen leren en werken tegelijk. Slechts één belletje richting PM en ik wist al dat ik dat ik het werkende gedeelte bij PM mocht gaan doen. Na een gesprek met productiemanager Harald kwamen we samen tot de conclusie dat ik me zou gaan richten op CNC-frezen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van, mijn interesse ligt daar.

Het werken bij PM bevalt me goed. In het begin moest ik wennen aan de werktijden, maar nu ik eraan gewend ben, vind ik ze erg prettig. Ik leer hier elke dag, heb het naar mijn zin en voel me erg op mijn plek. Het werken met mijn collega’s is leuk, ze staan altijd klaar om me te helpen, wat eigenlijk al zo was vanaf dag één. De sfeer onderling is gemoedelijk en gezellig. Regelmatig gaan we op pad met de Personeelsvereniging, wat ik erg leuk vind. De rol die ik nu heb als CNC-frezer vind ik leuk en uitdagend, elke dag is anders en dat motiveert me om continu te verbeteren.

Mijn werkzaamheden:

Op school leer ik veel theoretische kennis over frezen. Bijvoorbeeld over verschillende materialen, frezen en meer, eerst drie dagen per week en nu nog maar één dag per week. Bij PM heb ik de afgelopen jaren veel verschillende machines mogen leren kennen, wat een voordeel is. Ze willen dat je bekend raakt met diverse machines, zodat je je grootste interesses kunt ontdekken. Daarnaast hebben ze een ruim aanbod van zeer geavanceerde machines, wat super interessant is. Ik heb bijna alle machines al gehad op de ‘normale’ freesafdeling, maar heb ook een tijdje op de large machining-afdeling gewerkt, wat pittig was!

Nu werk ik voornamelijk met onze DMU’s, inclusief robotisering. Dit vind ik erg interessant; ik ben bezig met het instellen van de robot, het bepalen van opspanningen, het maken van aftestprogramma’s en natuurlijk frezen. Hier wil ik nog veel meer over te weten komen.

En nu?

Binnenkort ga ik mijn opleiding versneld afronden, daarna blijf ik bij PM in dienst. Misschien dat ik later nog verder ga leren in de verspaning, maar dit weet ik nog niet!

"Samen zijn we tot de conclusie dat ik me zou gaan richten op CNC-frezen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van, mijn interesse ligt daar."

Ik heb interesse in een stage!

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)