Favicon PM

Werken bij PM

Marco over zijn BBL-avontuur Allround Precisie Verspaner

Lees hier het verhaal van Marco!

Marco is onze BBL-werk- en leerstudent op de freesafdeling en volgt momenteel de opleiding Allround Precisie Verspanen aan het RTC. Op aanraden van zijn voormalige leraar liep Marco in 2020 stage in onze productie. Deze ervaring beviel zo goed dat hij besloot een MBO-opleiding in de richting van verspaning te volgen, en zo geschiedde. De BBL-route bevalt Marco uitstekend; hoewel hij theoretische kennis op school vergaart, leert hij het vak van verspaning daadwerkelijk bij PM, wat een mooie combinatie blijkt te zijn. Op dit moment is Marco bezig met het afronden van zijn opleiding en is het de bedoeling dat hij daarna in dienst komt bij PM.

Het verhaal van Marco:

Na mijn stage bij PM tijdens het voortgezet onderwijs wist ik zeker dat ik de verspaningsrichting in wilde. Daarom ben ik in september 2021 begonnen met de opleiding Allround Precisieverspaner op het RTC, de BBL-route, om te kunnen leren en werken tegelijk. Slechts één belletje richting PM en ik wist al dat ik dat ik het werkende gedeelte bij PM mocht gaan doen. Na een gesprek met productiemanager Harald kwamen we samen tot de conclusie dat ik me zou gaan richten op CNC-frezen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van, mijn interesse ligt daar.

Het werken bij PM bevalt me goed. In het begin moest ik wennen aan de werktijden, maar nu ik eraan gewend ben, vind ik ze erg prettig. Ik leer hier elke dag, heb het naar mijn zin en voel me erg op mijn plek. Het werken met mijn collega’s is leuk, ze staan altijd klaar om me te helpen, wat eigenlijk al zo was vanaf dag één. De sfeer onderling is gemoedelijk en gezellig. Regelmatig gaan we op pad met de Personeelsvereniging, wat ik erg leuk vind. De rol die ik nu heb als CNC-frezer vind ik leuk en uitdagend, elke dag is anders en dat motiveert me om continu te verbeteren.

Mijn werkzaamheden:

Op school leer ik veel theoretische kennis over frezen. Bijvoorbeeld over verschillende materialen, frezen en meer, eerst drie dagen per week en nu nog maar één dag per week. Bij PM heb ik de afgelopen jaren veel verschillende machines mogen leren kennen, wat een voordeel is. Ze willen dat je bekend raakt met diverse machines, zodat je je grootste interesses kunt ontdekken. Daarnaast hebben ze een ruim aanbod van zeer geavanceerde machines, wat super interessant is. Ik heb bijna alle machines al gehad op de ‘normale’ freesafdeling, maar heb ook een tijdje op de large machining-afdeling gewerkt, wat pittig was!

Nu werk ik voornamelijk met onze DMU’s, inclusief robotisering. Dit vind ik erg interessant; ik ben bezig met het instellen van de robot, het bepalen van opspanningen, het maken van aftestprogramma’s en natuurlijk frezen. Hier wil ik nog veel meer over te weten komen.

En nu?

Binnenkort ga ik mijn opleiding versneld afronden, daarna blijf ik bij PM in dienst. Misschien dat ik later nog verder ga leren in de verspaning, maar dit weet ik nog niet!

"Samen zijn we tot de conclusie dat ik me zou gaan richten op CNC-frezen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van, mijn interesse ligt daar."

Wil je meer informatie over PM? Laat dan hier je email adres achter.

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)