Ik spreek geen Nederlands en alleen in grote steden had ik opties voor werk. Ik ben hier vanuit Oekraïne gekomen en zocht werk. Het gesprek bij PM was anders, hier mocht ik wel komen, bij veel andere bedrijven werd ik direct afgewezen vanwege de taal. Het voelde als een warm bad waar ik in kwam vanaf de eerste dag. Iedereen vroeg hoe het met me ging en ze hielpen me waar nodig. Ik ben nu gelukkiger, ik kan mijn familie in Oekraïne helpen. Ik kan genieten van mijn leven, reizen, en zorgen voor mijzelf en familie. Ik heb veel vrienden op mijn werk. We zien elkaar niet alleen op werk maar zien elkaar ook in de weekenden.

Anastasia

Monteur Lineaire Geleidingen

Portret foto van medewerker Anastassia

Het volledige verhaal van Anastasia

Ik spreek geen Nederlands en alleen in grote steden had ik opties voor werk. Ik ben hier vanuit Oekraïne gekomen en zocht werk.Niemand wilde me aan nemen vanwege de taal. Ik spreek geen Nederlands. Alleen in grote steden had ik keuze opties voor werk. Daar werd het als een minder groot probleem ervaren dat ik geen Nederlands sprak. In Hoogeveen kreeg ik een optie voor werk. Het probleem daarbij was dat ik qua vervoer alleen beschikking heb over een fiets. Ik zou dan een uur moeten fietsen, voor drie uur werken, en dan weer een uur terug. Dit was niet te doen.

Voor mijn gevoel heb ik wel duizenden CV’s gestuurd naar bedrijven. PM had mij uitgenodigd voor een gesprek. Het contact was heel prettig. Iedereen in de omgeving liet me voelen dat ik welkom was. Het voelde als een warm bad waar ik in terecht kwam vanaf dag één. Mensen zijn betrokken. Ze vragen hoe het met mij gaat en ze helpen waar nodig.

Naast PM heb ik ook een rondleiding gehad bij een ander bedrijf. Na de rondleiding was ik een beetje bang. Het was daar ook goed, maar het werk was totaal anders. Zag mensen hard werken in een koude werkplek. Dat was niet wat ik zocht.

Sinds ik werk bij PM ben ik gelukkiger. Ik heb veel vrienden in mijn werk. We zien elkaar niet alleen op werk maar zien elkaar ook in de weekenden. Ik heb nu een vriendengroep om mij heen, dat is een extra die ik niet had verwacht. Ik ben op de goede plaats terechtgekomen.

"Sinds ik werk bij PM ben ik gelukkiger. Ik heb veel vrienden op mijn werk."

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)