Ik ben in Nederland komen wonen en na de inburgering zocht ik naar werk. Het eerste gesprek gaf direct een goed gevoel. PM wilde echt goed begrijpen wat mijn wensen waren. Ik had het idee dat het sollicitatiegesprek moeilijk zou zijn maar de vragen waren heel normaal en het voelde heel makkelijk. Het was niet zo ingewikkeld als ik dacht. Ik heb nu een passende baan in de ICT. Mijn leven is nu beter. Thuis zitten en leren is leuk maar je moet uiteindelijk iets doen voor je leven.

Fadi

Systeem Administrator

Het volledige verhaal van Fadi

Nadat ik klaar was met mijn verplichte Nederlandse studie als onderdeel van mijn inburgering moest ik op zoek naar werk. De gemeente probeerde mij te helpen maar ik heb uiteindelijk zelf een baan gevonden. Ik was op zoek naar een baan waarin ik kon werken maar ook nieuwe dingen kon leren. Ik heb meerdere bedrijven aangeschreven en bij PM mocht ik direct op gesprek komen. Ik bereidde me goed voor op het gesprek. Ik dacht dat het een ingewikkeld en moeilijk gesprek zou zijn. Maar het bleek niet moeilijk. Er werden hele normale vragen gesteld en hierdoor voelde ik me op mijn gemak. Dit maakte dat het gesprek niet zo moeilijk was als ik dacht. Niet alle bedrijven doen dit zo, dat heb ik gehoord van vrienden die bij andere bedrijven hebben gesolliciteerd.

Nu ik bij PM werk, is mijn leven beter. Thuis zitten en Nederlands leren is leuk, maar uiteindelijk wil je wat doen in je leven. Ik heb nu een baan waar ik met plezier naar toe ga. Inmiddels heb ik al een vriend getipt om ook hier te komen werken.

"PM wilde echt goed begrijpen wat mijn wensen waren."

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)