Na mijn afstuderen was ik op zoek naar werk, maar ik wist niet goed wat ik wilde gaan doen. Dit gaf een onrustig gevoel. PM gaf me het gevoel dat ik echt van waarde kon zijn. Ze lieten meteen in het eerste gesprek zien waar ik allemaal mee bezig kon gaan. Dat was al heel concreet, waardoor ik een weloverwogen keuze heb kunnen maken. Werken bij PM heeft me een nieuw leven gegeven.

Marjo

R&D Engineer

Het volledige verhaal van Marjo

Na mijn studie technische natuurkunde ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste echte baan, maar ik wist nog niet goed wat ik wilde. De opleiding was heel breed; bijna alles kwam een beetje aan bod, waardoor ik me geen specialist in een bepaald gebied durf te noemen. Door de studie heb ik vooral een technisch en analytisch denkvermogen gekregen, wat inzetbaar is in variërende functies in verschillende sectoren. Dit maakte het vinden van een baan die echt bij mij past niet gemakkelijk. Het laatste kwart jaar van de studie ben ik begonnen met zoeken welke richting ik op wilde gaan. Het maakte me onrustig dat ik niet goed wist wat ik wilde.

Ik werd erg enthousiast van de vacatures die PM open had staan. Ze lieten meteen in het eerste gesprek zien waar ik allemaal mee bezig kon gaan. Dat was heel concreet en duidelijk; er werden al meerdere projecten genoemd. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van het werken bij PM en kon ik een weloverwogen keuze maken. Dat het al zo concreet was, gaf ook herkenning, omdat er dingen waren die ik uit mijn studie herkende. Ik kreeg echt het gevoel dat ik bij PM van toegevoegde waarde kon zijn.

De functie waarop ik gesolliciteerd heb, was R&D Engineer, maar tijdens het eerste gesprek kwam al naar voren dat dit geen vastomlijnde functie zou zijn. Ik had het idee dat ze een baan voor mij aan het samenstellen waren, waarbij ik zelf inspraak had in wat ik zou gaan doen, zodat mijn potentieel optimaal benut kon worden.

Naast bij PM, heb ik ook gesolliciteerd bij andere bedrijven. PM reageerde snel en alles ging heel voortvarend. Ik wist meteen waar ik aan toe was. Dat heb ik ook wel anders meegemaakt.

Werken bij PM heeft me een nieuw leven gegeven. Niet alleen heb ik voor het eerst een fulltimebaan, ik ben er zelfs voor naar Dedemsvaart verhuisd. Nu kan ik lekker op de fiets naar werk komen, en spreek ik ook af en toe gezellig af met collega’s buiten werk om.

"PM gaf me het gevoel dat ik echt van waarde kon zijn. "

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)