Favicon PM

Werken bij PM

Voordat ik bij PM solliciteerde, had ik het probleem dat mijn huidige werkgever te ver weg was van mijn nieuwe woonplaats. Daarnaast wilde ik graag een carrièrestap maken richting engineering. PM begreep dit probleem en liet dit zien tijdens een kennismakingsgesprek. Ze boden me de oplossing die ik zocht, namelijk een baan dichter bij huis en een mooie carrièrestap. Nu PM mijn probleem heeft opgelost, rij ik weliswaar langer naar mijn werk, maar mijn privéleven is nu veel beter georganiseerd. Ik kan samenwonen, genieten van mijn hobby’s en heb rust gevonden in mijn nieuwe baan. Het werken bij PM bevalt me goed, ik heb gezellige collega’s en mooie uitdagingen.

Liset

Lead Mechanical Engineer

Portret foto Liset

Het volledige verhaal van Liset

Als ik terugkijk op mijn sollicitatieproces bij PM, kan ik met volle overtuiging zeggen dat ze mijn probleem perfect begrepen en opgelost hebben. Voordat ik bij PM solliciteerde, bevond ik me in een lastige situatie. Ik was van plan om naar de andere kant van het land te verhuizen, wat betekende dat mijn huidige werkgever te ver weg zou zijn. Ik was dringend op zoek naar een baan in de buurt van mijn nieuwe woonplaats. Tegelijkertijd zag ik deze verhuizing als een kans om een stap verder te gaan in mijn carrière, met name in de richting van engineering. Als ik niet had besloten te verhuizen, had ik mijn huidige functie nog wat langer aangehouden.

Het gevoel dat ik had door dit probleem was gemengd. Aan de ene kant was er tijdsdruk vanwege de geplande wereldreis die ik wilde maken. Ik wilde graag werk vinden en er zeker van zijn dat mijn nieuwe baan definitief was voordat ik op reis ging. Het gaf me rust om te weten dat ik meteen werk zou hebben zodra ik terugkwam, zodat ik mijn zoektocht kon afronden voordat ik op reis ging. Aan de andere kant vond ik het spannend om aan mijn oude werkgever te vertellen dat ik zou vertrekken. Ik had leuke collega’s en een fijne functie, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en voelde een zekere mate van onzekerheid. Natuurlijk wilde ik graag dat mijn toekomstplannen zouden slagen. Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken of ik wel werk zou krijgen. Ik had gesprekken lopen met verschillende partijen en ontving ook enkele aanbiedingen. Soms werd me echter verteld dat ze iemand op dat moment nodig hadden in plaats van op 1 januari, waardoor de mogelijkheden werden beperkt. Ik heb ook sollicitaties verzonden tijdens de zomervakantie, maar sommige bedrijven hadden een sollicitatiestop en reageerden niet. Ik zie dat echter als hun verlies.

PM liet duidelijk zien dat ze mijn probleem begrepen toen ik met hen in contact kwam tijdens de Mix Noord Oost Beurs in Hardenberg. Ik ging samen met mijn moeder naar de beurs om bedrijven in de regio te ontmoeten. Mijn moeder kende PM al en dat was de reden dat ik actief naar hun stand liep. Ik werd aangesproken door een collega die mijn gegevens noteerde. Daarna werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dat gaf me meteen een goed gevoel. Mijn eerste gesprek vond plaats op een vrijdagmiddag en ik verwachtte dat het gesprek ongeveer een uur zou duren. Uiteindelijk duurde het 2,5 uur. Ik kreeg meteen een rondleiding en er werd echt de tijd voor me genomen. Dat voelde erg goed. Bovendien loste een baan bij PM mijn probleem op omdat ik dichter bij huis kon werken.

Het vertrouwen dat ik had in PM om mijn probleem op te lossen, groeide naarmate de gesprekken vorderden. De werkomgeving bij PM is schoon en het machinepark is indrukwekkend. Vergeleken met mijn vorige werkgever is PM kleiner, wat nieuwe ervaringen en verdere ontwikkeling mogelijk maakt. Daarnaast waren de arbeidsvoorwaarden bij PM uitstekend, wat bijdroeg aan mijn vertrouwen in het bedrijf.

Er was zeker een verschil tussen PM en andere vergelijkbare bedrijven waar ik eerder had gesolliciteerd. Tijdens de gesprekken met PM had ik nooit het gevoel dat ik op een typische sollicitatie was. Het voelde meer als een kennismaking waarbij we onze gedeelde passie voor techniek konden bespreken. Hoewel het eerste deel van het gesprek over mezelf ging, brak al snel het ijs en konden we uitgebreid praten over techniek en de inhoud van de functie. Ik kreeg een duidelijk beeld van wat PM allemaal ontwikkelt en wat ze kunnen bieden. Dit sprak me enorm aan. Het sollicitatieproces verliep soepel en voldeed aan mijn verwachtingen.

Nu PM mijn probleem heeft opgelost, ziet mijn leven er heel anders uit. Hoewel ik nu elke dag een behoorlijke afstand moet rijden, wat even wennen was, heb ik mijn privéleven nu goed op orde. Door mijn verhuizing kan ik samenwonen, heb ik mijn hobby’s dichtbij en geniet ik van mijn nieuwe woonomgeving. De nieuwe baan bij PM heeft me privé veel rust gegeven, omdat ik niet meer heen en weer hoef te rijden tussen Eindhoven en Twente. Op professioneel gebied heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik ben blij dat ik deze nieuwe stap heb kunnen zetten. De werkomgeving bij PM past goed bij mij.

"De werkomgeving bij PM is schoon en het machinepark is indrukwekkend."

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)