Voordat ik bij PM solliciteerde, werkte ik op projectbasis via een detacheerder. Toen dat bedrijf plotseling stopte, stond ik voor een keuze: doorgaan met projectmatig werken of een vaste baan bij één bedrijf. Ik nam contact op met PM omdat mijn voorkeur toch uitging naar één vast bedrijf. Ik kende PM al goed en wist dat we elkaar konden helpen.

Rien

Mechanical Engineer

Het volledige verhaal

Voordat ik solliciteerde bij PM, werkte ik op projectbasis via een detacheerder voor engineers. Ik had net mijn afstuderen afgerond toen een kennis van me, die bij die detacheerder werkte, me uitnodigde voor een gesprek. Hij bood me de mogelijkheid om voor hem te werken, zelfs zonder dat ik mijn diploma had behaald. Samen hebben we gekeken naar interessante projecten die ik kon oppakken, en zo kwam ik voor het eerst in contact met PM, ongeveer 10 jaar geleden. Ik kreeg de kans om aan een boeiend project te werken en kon 4 dagen per week bij PM werken, terwijl ik op de vijfde dag mijn studie kon afmaken. Nadat dit project was afgerond, ben ik via dezelfde detacheerder naar een ander bedrijf gegaan, maar ik ben altijd contact blijven houden met PM, zowel met collega’s als met mijn vorige leidinggevende.

Er kwam een keerpunt toen het bedrijf waar ik via de detacheerder werkte plotseling stopte. Ik stond voor de keuze om verder te gaan met projectmatig werken of in dienst te treden bij een enkel bedrijf. Op dat moment nam ik weer contact op met PM, omdat ik niet langer via een detacheerder wilde werken. Het kostte veel moeite om telkens aan nieuwe projecten te werken, met nieuwe systemen, collega’s en reisafstanden. Op de lange termijn had ik misschien zelf overwogen om te stoppen. Door de plotselinge stop van het bedrijf nam ik eerder deze beslissing en koos ik ervoor om weer bij PM te gaan werken.

Ik wist wat ik aan PM had en kende de mensen daar. Ik wist dat er een mogelijkheid was om weer bij PM aan de slag te gaan en dit verliep heel soepel. Hoewel ik het project waar ik aan werkte via de detacheerder erg leuk vond, was het fijn om dichter bij huis te werken en niet telkens opnieuw te moeten wennen aan nieuwe collega’s.

PM liet zien dat ze mijn dilemma begrepen door me openlijk welkom te heten en de deuren voor me open te zetten. Ik had altijd al een goede relatie met de mensen bij PM, dus dat maakte het makkelijker. Ik was op zoek naar een nieuwe baan zodat ik afscheid kon nemen van de detacheerder. PM bood me die mogelijkheid. Hoewel ik geen specifiek probleem had hebben we samen een goede oplossing voor de situatie gevonden.

Omdat ik al bekend was met PM en de mensen daar, heb ik nooit echt gesolliciteerd toen ik weer terugkwam. Het was altijd een open gesprek, omdat we elkaar al kenden en daardoor verliep het proces informeel en waren er geen verrassingen. Ondertussen ben ik alweer een aantal jaren aan het werk bij PM en kijk ik met een goed gevoel terug naar de beslissingen die ik destijds genomen heb; elke dag doe ik wat ik leuk vind!

"PM begreep mijn dilemma en verwelkomde me met open armen."

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)