Voordat ik bij PM solliciteerde, werkte ik op projectbasis via een detacheerder. Toen dat bedrijf plotseling stopte, stond ik voor een keuze: doorgaan met projectmatig werken of een vaste baan bij één bedrijf. Ik nam contact op met PM omdat mijn voorkeur toch uitging naar één vast bedrijf. Ik kende PM al goed en wist dat we elkaar konden helpen. Nu ik bij PM werk, doe ik wat ik leuk vind, maar met minder reistijd. Ik ben blij dat ik een nieuwe baan heb gevonden waar ik me op mijn plek voel.

Rienk

Mechanical Engineer

Portret foto van Rien

Het volledige verhaal

Voordat ik solliciteerde bij PM, werkte ik op projectbasis via een detacheerder voor engineers. Ik had net mijn afstuderen afgerond toen een kennis van mij, die bij die detacheerder werkte, mij uitnodigde voor een gesprek. Hij bood mij de mogelijkheid om bij hun te werken, zelfs zonder dat ik mijn diploma had behaald. Samen hebben we gekeken naar interessante projecten die ik kon oppakken en zo kwam ik voor het eerst in contact met PM, ongeveer 10 jaar geleden. Ik kreeg de kans om aan een boeiend project te werken en kon 4 dagen per week bij PM werken, terwijl ik op de vijfde dag mijn studie kon afmaken. Nadat dit project was afgerond, ben ik via dezelfde detacheerder naar een ander bedrijf gegaan, maar ik ben altijd contact blijven houden met PM.

Er kwam een keerpunt toen het bedrijf waar ik via de detacheerder werkte plotseling stopte. Ik stond voor de keuze om verder te gaan met projectmatig werken of in dienst te treden bij een enkel bedrijf. Op dat moment nam ik weer contact op met PM, ik wist wat ik aan PM had en kende de mensen daar. Ik wist dat er een mogelijkheid was om weer bij PM aan de slag te gaan en dit verliep heel soepel. Hoewel ik de projecten waar ik aan werkte via de detacheerder erg leuk vond, was het fijn om dichter bij huis te werken en niet telkens opnieuw te moeten wennen aan nieuwe collega’s en projecten.

Ik had altijd al een goede relatie met de mensen bij PM, dus dat maakte het makkelijker. Hoewel ik geen specifiek probleem had hebben we samen een goede oplossing voor de situatie gevonden. Omdat ik al bekend was met PM en de mensen daar, heb ik nooit echt gesolliciteerd toen ik weer terugkwam. Ondertussen ben ik alweer een aantal jaren aan het werk bij PM en kijk ik met een goed gevoel terug naar de beslissingen die ik destijds genomen heb; elke dag doe ik wat ik leuk vind!

"Nu ik bij PM werk, doe ik wat ik leuk vind, maar met minder reistijd."

Nieuwe baan Werkenbijpm folders

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)