Ik was opzoek naar een passende BBL opleiding. Mijn docent tipte dat verspanen wel iets voor mij was. Via Regionaal Techniek Centrum Hardenberg ben ik in contact gekomen met PM en ze boden me de mogelijkheid om mijn kwaliteiten te ontdekken. Ik heb een gezellige groep collega’s en ik heb inmiddels al veel geleerd. Ik heb het naar mijn zin bij PM.

Marco

BBL leerling Frezen

Een eerder interview met Marco

Een BBL opleiding allround precisie verspaning volgen en daarnaast werkervaring opdoen bij PM. De 17 jarige Marco uit Hardenberg is een van de leerlingen die dit traject volgt. Één dag in de week gaat hij naar school op het RTC (Regionaal Techniek Centrum) in Hardenberg. De overige dagen is hij werkzaam als leerling frezer bij PM. Een docent heeft hem getipt dat PM mogelijk een goed leerbedrijf voor hem was. “Ik had op 2 verschillende manieren over PM geleerd, mijn docent had mij een keer verteld dat dit een passend bedrijf is voor mij omdat ik niet wist wat ik precies wilde. Hij gaf aan dat ik bij PM de mogelijkheid had om mijn kwaliteiten te ontdekken. Ook heb ik in mijn middelbare schooltijd een paar keer rondgesnuffeld bij PM. Dit zorgde ervoor dat ik ook al wat meer van het bedrijf wist.” Na wat kort contact is marco op gesprek geweest. “Het klikte meteen!”

Leerwerk bedrijf

Marco is te vinden op de freesafdeling. Hier produceert en controleert hij de producten en het proces. “Ik leer hier dingen zoals het instellen van de machine, het aftesten van de producten, gereedschappen instellen en bijvoorbeeld hoe je producten moet opmeten.” Indien hij ergens niet uit komt staan zijn collega’s voor hem klaar. “Ik vind het fijn dat ik zelfstandig aan de slag kan. Als ik ergens tegenaan loop of een vraag heb wordt er tijd gemaakt.”

De afgelopen tijd heeft Marco veel nieuwe dingen geleerd. “Als je kijkt naar hoe ik hier binnen kwam en hoe ik nu aan de gang ben is dat er aardig voor op voorruit gegaan.” Dit komt niet alleen door de ervaring die hij opdoet bij PM. Bij het RTC leert Marco de basis en theorie die komt kijken bij het frezen. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan de termen die bij het frezen horen maar ook de manier van het opmeten van de producten.”

De toekomst

De komende jaren is Marco nog bezig met zijn opleiding. Hij heeft het naar zijn zin bij PM en heeft een gezellige groep collega’s om zich heen. Wat hij uiteindelijk wil worden weet hij nog niet. Dat dit een beroep in de techniek zal zijn, dat staat vast.

"Ik heb een gezellige groep collega's en ik heb inmiddels al veel geleerd. Ik heb het naar mijn zin bij PM. "

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)

Gratis download

10 zaken waar je rekening mee moet houden voordat je van baan wisselt

(#3 zal je verbazen!)